Als je een autoliefhebber bent die groot genoeg is en meer dan alleen een gewone fan van sportwagens, zul je beseffen dat er veel meer in zit met leuke auto’s. Het volledige pedaal op een recht stuk trappen geeft even voldoening, maar dit is niet het ultieme onder de ‘leuke’ auto’s, althans niet wat onze interpretatie van ‘plezier’ betreft!

Een hele snelle auto kan 0-100 km/u tegenwoordig 3 seconden of korter, wat nauwelijks een knipper- en adempauze is, en we hebben liever dat ons plezier veel langer duurt dan dat… Zoals rallylegende Colin McRae ooit zei: “Rechte wegen zijn voor snelle auto’s, bochten zijn voor snelle coureurs” er is niets dat het koren scheidt van het overmaatse crossover-kaf met een biljoen pk’s onder de motorkap als je de eerste bocht induikt.

Hot-hatchbacks zoals de JCW GP bevinden zich in een niche op zichzelf. Vergeleken met de GP3 ziet de GP2 er positief klein uit, met weinig visuele aanwijzingen die je kunnen wijzen op zijn prestatiekenmerken. Een discrete dakspoiler, GP-unieke vierspaaks 17-inch lichtmetalen velgen en opvallende Thunder Grey Metallic carrosseriekleur met pittige rode accenten helpen de GP.2 te onderscheiden van de MINI-kudde. We behoren tot een generatie die meer waarde hecht aan inhoud dan aan stijl, en er zit zeker veel lekkers onder de huid van de GP.2, zoals de zespotige remmen, het aangepaste chassis en de opnieuw afgestelde ophanging, compleet met omgekeerde schokbrekers voor nog nauwkeurigere prestaties. omgaan met finesse.

Ons exemplaar is origineel Nederlands geleverd. De vorige eigenaar heeft nog een ruim €10.000 geïnvesteerd om de auto nog perfecter te maken dan deze al is. Absoluut 1 malig en een sublieme rijders auto.

Informatie

BTW/MargeMarge
MerkMini
TypeMini R56 JCW GP2
Bouwjaar2013
Km-stand30905
TransmissieHandgeschakeld
CarrosserieCoupé
Aantal deuren2
Kleur THUNDER GREY METALLIC (B58)
ChassisnummerWMWSU910X0T716710
Afleveringapk.garantie