Uiterst zeldzaam deze schitterende Audi C5 RS6 plus avant. Nummer 559 van de 568 exemplaren ooit gebouwd. Nog zeldzamer is de kleur wit welke op verzoek bij Audi exclusive is besteld. Na intensief contact met Audi blijkt dat dit het enige exemplaar in het wit is. Auto is destijds nieuw afgeleverd in Zwitserland, en via Duitsland naar Nederland gekomen. Aan het einde van de carrière van de C5-generatie lanceerde Audi de RS6 Plus. Dit was een RS6 met een schepje meer. Het vermogen steeg naar 480 pk, het koppel bleef gelijk. De topsnelheid was nu 280 km/u. Het leuke was dat de RS6 Plus er in de juiste uitvoering zelfs langzamer uit zag, met donkere raamlijsten, ontbrekende dakrails en donkere velgen.

De auto heeft de afgelopen 2,5 jaar veel onderhoud gehad waarvoor het motorblok 2x eruit is geweest: in 2019 voor o.a. nieuwe turbo’s en distributie, in 2020 motor- en versnellingsbak uitbouw voor o.a. vernieuwing alle O-ringen, staartstukkeerring en krukaskeerring, koppakking, alle vloeistoffen ververst Tevens zijn er nieuwe RVS race uitlaatspruitstukken geplaatst inclusief heatwrap/thermoisolering. Als laatste in 2021 vernieuwing modderkuipen in wielkasten voorzijde, airco service, storing in de automatische versnellingsbak verholpen d.mv. bekabeling voor voeding regelapparaat hersteld. Alle rekeningen zijn voorhanden.

Deze R6s heeft absoluut GÉÉN software tuning. De Enige modificaties zijn de eerder benoemde RVS race uitlaatspruitstukken en het originele Audi DRC onderstel is vervangen door een Bilstein B16 onderstel met in hoogte- en hardheid verstelbare schokdempers, plus veren.

Informatie

BTW/MargeMarge
MerkAudi
TypeC5 Avant RS6 plus quattro
Bouwjaar2004
Km-stand163191
TransmissieAutomaat
CarrosserieAvant
Aantal deuren4
KleurWit
ChassisnummerWUAZZZ4B15N999559
AfleveringAPK